Łączna liczba wyświetleń

piątek, 5 kwietnia 2013

55. Dawno nie jadłam owsianki. Cukiniowo-owocowa z twarożkiem, migdałami i miodem



Podgrzałam pół szklanki mleka i pół szklanki wody w garnku, dodałam ok.7cm kawałek cukinii starty na tarce, łyżeczkę siemienia lnianego i 5 łyżek płatków. Pod koniec gotowania dorzuciłam sporą garść mrożonej mieszanki owoców, na wierzch dodałam ich jeszcze trochę oraz wiejski twarożek, posiekane migdały i miód. Pyszności.

4 komentarze:

  1. cukiniową jadłam tylko raz, nie wiem dlaczego, bo bardzo mi smakowała! a taka z mieszanką owoców to dopiero musiała być pyszna:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja tam owsiankę wcinam codziennie ;)
    smaczna propozycja jej podania ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. Cukiniowa jest bardzo dobra :)
    Piękne róże.

    OdpowiedzUsuń

Durszlak.pl