Bałam się awokado w koktajlu, wyobrażałam sobie, że będzie ciężkie, takie jakieś za tłuste i maślane. Ale nie jest tak, jest przepyszne. W taki oto sposób powstał improwizowany przepis.
1porcja
pół mrożonego banana
1/4 dojrzałego awokado
1/4 jabłka
sok z połówki małej pomarańczy
jogurt grecki - duża łyżka
syrop klonowy, mleko - jak kto lubi
kilka migdałów
Zmiksować owoce i jogurt na mus. Dodawać mleko do uzyskania odpowiedniej konsystencji i ilości. Dosłodzić syropem i udekorować siekanymi migdałami.
bursztyn <3
OdpowiedzUsuńteż uważam koktajle z awokado za wspaniałe :3
OdpowiedzUsuńawokado - jakoś nie umiem się do niego przekonać ...
OdpowiedzUsuńmoim zdaniem jednen z najlepszych owoców jaki istnieje :D. może spróbuj własnie na słodko, bo jest zupełnie inne :)
Usuńta kanapka to zdecydowanie moje smaki! a koktajl na bazie banana i awokado kusi już od dawna. (;
OdpowiedzUsuńnie próbowałąm nigdy koktajlu z awokado. :)
OdpowiedzUsuńjako, że jestem nowa - dodaję do obserwowanych.:)